skip to Main Content

D-Steel is een internationaal opererende oud-ijzer, metaal en kunststofhandel. Wij mogen zowel grote multinationals als midden- en kleinbedrijf tot onze klantenkring rekenen.

D-Steel
Matriaalsoorten.

Materiaalsoorten.

Knipijzer I /II er zijn verschillende soorten knipijzer. Vooral de dikte bepaalt onder welke kwaliteit het ijzer valt. De dikte van knipijzer is maximaal 6 mm. Het materiaal mag gelegeerd zijn, tevens zijn mechanische delen toegestaan.

Zwaar knipijzer / Knip I / betonijzer Zwaar knipijzer heeft een dikte van meer dan 6 mm. Zwaar knipijzer wordt veelal gebruikt als constructiemateriaal. Er kunnen nog gegalvaniseerde bouten, moeren en stroomdraden aan vastzitten. Betonijzer valt eveneens onder deze categorie.

Kort ijzer / HMS 1 / HMS 1 / 2 Kort ijzer heeft afmetingen van maximaal 1,5 x 0,5 x 0,5 meter. Dit materiaal wordt ook wel HMS 1 / HMS 1 / 2 genoemd.

HMS 1 / 2: kort ijzer dat voldoet aan de omschrijving van knip 1 / 2 (licht ijzer)
HMS 1: kort, zwaarder ijzer (>6mm) dat verder voldoet aan de omschrijving van knip I.

-Oud gruis Oud gruis is materiaal dat voornamelijk vanuit milieustraten of afvalverwerkers geleverd wordt. De dikte varieert tussen de 1 en 6 mm. Bij oud gruis is er vaak sprake van een gedeeltelijke aanhechting van andere materialen zoals bijvoorbeeld rubber, hout of kunststof.

Nieuwe ijzerafvallen nieuw ijzerafval komt onder meer van de metaalverwerkende industrie, constructiebedrijven of scheepsbouw. We onderscheiden nieuw werfstaal en nieuw gruis.

Nieuw werfstaal / Knip 2Bis nieuw afval dat volledig vrij is van verontreiniging of legerering. De dikte is > 5mm. Dit is vaak nieuw plaatmateriaal.
Nieuw gruis is nieuw plaatmateriaal, vaak dun (>1mm). Het mag gelakt of gegalvaniseerd zijn.

IJzerdraaisels IJzerdraaisels komen van de verspanende industrie, zoals metaaldraaierijen en machinefabrieken. Ijzerdraaisels moeten vrij zijn van legeringen, niet vermengd zijn met gietboorsel en zonder fines en roestbonken.

Brandijzer Brandijzer is grof ijzer dat door haar dikte of vorm niet te knippen is met de schrootschaar. Dit gebeurt met een snijbrander. Door de combinatie van brandbaar gas met zuurstof worden grote stukken ijzer middels verhitting gesneden.

Verbrandingsschroot

Vuilverbrandingsschroot

Bruikbaar ijzer

Bandendraad Ferro-draad afkomstig van het shredderen en granuleren van auto- en vrachtwagenbanden met een vervuiling van minder dan 5%.

Vuilverbrandingsschroot. Ferro fracties afkomstig van een Afval-Verbrandingsinstallatie (AVI), Afval Energie Centrale (AEC) en/of AVI/AEX bodemassenopwerkers.

Verbrandingsschroot Ferro fracties afkomstig van een Afval-Verbrandingsinstallatie

Staalwerkslakken en gieterijslakken Ferro slakken afkomstig van gieterijen, staalfabrieken of steenwolfabrikanten. Deze kunnen voorkomen met verhoogd zwavel en fosfor in verschillende afmetingen.

Fines ferrohoudende lasslakken, zeeffracties of andere kleine ferro-fracties

Non-ferromaterialen

D-Steel is gespecialiseerd in het verhandelen en verwerken van non-ferromaterialen. Wij kopen vrijwel alle kwaliteiten tegen scherpe, actuele prijzen. U mag van ons een snelle en correcte afhandeling verwachten.

Aluminium D-Steel verwerkt en verhandelt alle soorten (oud) aluminium waaronder bijvoorbeeld: geslagen aluminium, gegoten aluminium, profielen, aluminium folies, aluminium velgen, draaisels en offset platen. Aluminium is een relatief zacht non-ferrometaal. Het is licht, sterk en makkelijk te vormen. Meestal is het zilverkleuring, maar het kan ook geverfd of gelakt zijn. Het is een vaak gebruikt materiaal dat in verschillende industrieën wordt gebruikt. De prijs van de verschillende aluminium soorten en kwaliteiten is onder andere afhankelijk van de actuele marktsituatie en de koers van het aluminium op de LME (London Metal Exchange).

Koper D-Steel verwerkt en verhandelt alle soorten koper: rood koper, oude koperen leidingen, bovenleidingdraad, kabels, granulaat, condensors. Ook nieuwe afvallen zoals koperen strippen, buizen en plaatafval worden door ons verwerkt en/of verhandelt.

RVS RVS staat voor roestvast staal, dit wordt ook wel Inox genoemd. Het is een legering van voornamelijk ijzer, nikkel en chroom. RVS is veelal afkomstig uit de voedings- of petrochemische industrie. Er zijn ook veel metaalverwerkende bedrijven die RVS afvalstromen hebben. Er zijn verschillende RVS legeringen te weten; RVS 304, RVS 316, pf Duplex. RVS wordt zowel in stukken als in draaisels aangeboden. De prijs van RVS komt mede tot stand door de legering, de marktsituatie en de LME (London Metal Exchange).

Kabels D-Steel koopt, verwerkt en verhandelt alle soorten kabels. Denk hierbij aan koperkabels, grondkabels, PVC kabels, maar ook combinaties van aluminium-PVC, koper-lood of aluminium-lood. Wij hebben directe afzetkanalen naar de eindverwerkers en smelters, hierdoor bieden wij u een optimale prijs voor uw kabels.

Elektromotoren Elektromotoren zijn in beginsel de aandrijving van apparaten en machines. De prijs van oude elektromotoren wordt bepaald door de grootte van de elektromotor, waarbij de koper- en/of aluminiuminhoud bepalend is. Kleine elektromotoren bevatten in verhouding meer koper dan grote elektromotoren, deze bevatten over het algemeen meer ijzer. De opbrengst van de elektromotoren wordt dan ook bepaald aan de hand van de inhoud. Bij elektromotoren kunt u denken aan onder andere startmotoren of dynamo’s. Dit worden ook wel alternatoren genoemd.

Messing Oude messing of geel koper komen in allerlei soorten en vormen voor. Denk hierbij aan messing stukken, draaisels, condensorbuizen, hulzen. Dikwijls is messing afkomstig van industriële of sanitaire toepassingen zoals warmtewisselaars en koelers.

Brons Oud brons lijkt op het eerste oog op messing. Brons is echter van messing te onderscheiden doordat brons een bruingele kleur heeft, terwijl messing geler van kleur is. Brons is een legering van onder andere koper en tin. (Oud) brons komt onder andere voor in oude beelden, scheepschroeven, koppelingen etc.

Lood Oud lood komt onder andere voor in de vorm van loodblokken, loodslabben uit de bouw, maar ook in loodkabels, balanceerlood en lood-accu’s.

Zink D-Steel verwerkt en verhandelt alle soorten oud zink. Denk hierbij aan zinken dakgoten, zinkblokken of zinklegeringen.

Elektronicaschroot Of u nu beschikt over kleine hoeveelheden elektronicaschroot of een grote partij welke vernietigd en gerecycled dient te worden, D-Steel is uw specialist. Wij werken nauw samen met diverse WEEELABEX gecertificeerde bedrijven en kunnen optimale prijzen hanteren voor deze stromen.

Raffineer de verzamelnaam voor samengestelde metalen. Dit materiaal dient ten alle tijden vrij te zijn van WEEELABEX-materiaal.

RVS/non-ferro vuilverbandingsschroot RVS dat handmatig gesorteerd is bij de AVI/AEC bodemassenverwerkers.

Koper ankers Koper ankers (elektromotoren, trafo’s en spoelen) met een koperpercentage tussen 12% en 15%, die handmatig gesorteerd zijn bij de AVI/AEC bodemassenverwerkers.

Shredderankers Ankers (elektromotoren, trafo’s en spoelen) afkomstig van autoshredders of elektronicashredders. Handmatig gesorteerd of machinaal gescheiden met vervuiling.

Gemengde shreddermaterialen metaalfracties afkomstig van shredderinstallaties of na scheiding van shredderinstallaties voor schroot en elektronica.

D-steel

© 2020 D-steel | Website door Colorscan

Back To Top